Ik zoek zorg, ons aanbod

Ik zoek zorg, ons aanbod

BiOns levert ondersteuning in verschillende gemeenten, namelijk:

Achterhoek:

Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude Ijsselstreek, Winterswijk.

Midden van het land:

Almere, Apeldoorn,  Baarn, Barneveld, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg, Zeist.

Salland:

Coevorden, Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Zwartewaterland.

Drenthe / Groningen:

De Wolden, Haren, Hoogeveen, Meppel, Westerveld.

Twente:

Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand, Wierden.

 

Wilt u voor uzelf of een familielid (huishoudelijke) ondersteuning aanvragen? Dan kunt u terecht bij het WMO loket van uw gemeente. De gemeente bepaalt vervolgens op basis van uw gezondheid, beperkingen, financiën en sociale situatie of u in aanmerking komt voor ondersteuning. Dit noemt men de indicatiestelling.

In de gemeenten Barneveld, Hardenberg-Ommen en Veenendaal is sprake van een algemene voorziening voor de huishoudelijke ondersteuning. Hiervoor is geen indicatie nodig, maar kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Een lichte toegangstoets bepaalt dan of u in aanmerking komt hiervoor.

De gemeente kan een indicatie geven voor ondersteuning.
Dit kan dan gaan over de daadwerkelijke schoonmaakwerkzaamheden die u bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke beperking niet meer zelf kunt uitvoeren. Ook kan het zijn dat u zelf niet meer volledig de regie kan voeren over uw huishouden of leven of dat u moeite heeft het overzicht te houden. In dat geval indiceert de gemeente veelal ondersteunende begeleiding. Hierbij helpt BiOns u om weer grip te krijgen op uw leven en structuur aan te brengen en te houden. Zo krijgt u weer rust en stabiliteit.

Wij geven hulp aan mensen van alle leeftijden.

De gemeente laat u kiezen uit onderstaande mogelijkheden.

  • Zorg in Natura: De (huishoudelijke) ondersteuning wordt volledig voor u geregeld; u krijgt een thuishulp naar aanleiding van de indicatie en de registratie en betaling is automatisch geregeld via de zorgaanbieder en de gemeente. U kunt dan kiezen uit de zorgaanbieders met wie de gemeente afspraken heeft gemaakt. U bent vrij om te kiezen.
    Wenst u zorg van BiOns? Geef dan aan dat u zorg van BiOns wilt ontvangen.

  • Persoonsgebonden budget: Als u kiest voor een persoonsgebonden budget (een “zak met geld”) kunt u zelf de zorg inkopen. U regelt de thuishulp, de administratie (vaak via de Sociale Verzekeringsbank) en betaling geheel zelf. U bent dan helemaal vrij om zelf een organisatie te kiezen waar u de hulp inkoopt. U kunt ook zorg inkopen bij BiOns.

U betaalt altijd een eigen bijdrage, zowel bij Zorg In Natura als bij het Persoonsgebonden Budget.
Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de hoogte van de eigen bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.Wilt u meer weten? Bel gratis naar het CAK, (0800) 19 25. Of kijk op de website van het CAK.

Particuliere hulp.
Indien u geen indicatie krijgt, maar u wilt wel graag ondersteuning, dan wordt deze hulp uit uw eigen middelen betaald. Dit noemen we Particuliere hulp. Ook deze hulp kan BiOns u uiteraard bieden. U kunt ons altijd bellen of mailen voor vragen en meer hulp:  info@BiOns.nl of op telefoonnummer 085-8500163.

 

"Ik kon het huishouden niet meer goed overzien,
maar gelukkig hielp een medewerker van BiOns me om alles weer te organiseren.
Dat geeft mij rust."